Foto

"Acvilele" au decolat catre Jocurile Francofoniei

Cea de-a VIII-a editie a Jocurilor Francofoniei va debuta in zilele urmatoare in Abidjan (Coasta de Fildes), turneul de baschet feminin in care va fi prezenta si nationala Romaniei urmand sa se desfasoare in perioada 22-29 iulie.

Astfel, dupa editiile gazduite de Rabat si Casablanca (Maroc, 1989), Paris (Franta, 1994), Antananarivo (Madagascar, 1997), Ottawa si Hull (Canada, Canada-Quebec, 2001), Niamey (Niger, 2005), Beirut (Liban, 2009), Nisa (Franta, 2013), a venit randul Coastei de Fildes sa gazduiasca in Abidjan intrecerile tinerelor talente din tarile francofone.

Conform datelor oficiale, la startul turneului de baschet feminin din Coasta de Fildes se prezinta 16 nationale, impartite in patru grupe Benin, Camerun, Canada (Quebec), Coasta de Fildes, Franta, Regiunea Valona (Bruxelles), Gabon, Guineea, Liban, Luxemburg, Mali, Mauritius, Qatar, Romania, Senegal si Tunisia.

Nationala Romaniei pregatita de antrenorii Dragan Petricevic si Miljan Medved va juca in prima faza in cadrul Grupei A, impotriva echipelor Camerun, Canada (Quebec) si Tunisiei, dupa urmatorul program:

22 iulie, ora 16:30 - Camerun – Romania
23 iulie, ora 21:00 - Romania - Canada (Quebec)
24 iulie, ora 23:15 - Romania – Tunisia


Dupa o zi de pauza, primele doua clasate vor continua cursa pentru medalii, meciurile eliminatorii urmand sa se desfasoare in perioada 26-29 iulie.

In aceasta dimineata, delegatia tricolora care va reprezenta Romania in competitia de baschet feminin din cadrul celei de-a VIII-a editii a Jocurilor Francofoniei, a plecat spre Coasta de Fildes, iar inaintea imbarcarii catre Abidjan "Acvilele" s-au aratat pline de optimism, sentiment impartasit si de selectionerul Dragan Petricevic: "Mergem la Abidjan cu gandul la o medalie. Ne-o dorim pe cea mai stralucitoare, dar cred ca si o prezenta pe podium ar face cinste Romaniei. Am avut un timp extrem de scurt la dispozitie pentru antrenamente in aceasta formula completa, dar sunt multumit pentru modul cum toate sportivele au raspuns cerintelor din sedintele de pregatire. Ma bucura forma si energia celor trei junioare U20, care au facut doar doua antrenamente alaturi de restul lotului, dar s-au integrat foarte bine. Cu siguranta, daca vom mai sesiza mici probleme in relatiile de joc, vom lucra sa le remediem in sedintele de antrenament pe care le vom efectua in Coasta de Fildes, astfel incat la ora primului joc sa prezentam pe teren o echipa cu adevarat competitiva".

Conform regulilor impuse de organizatori, in competitia de baschet feminin au drept de participare doar sportive sub 25 de ani, asa ca, la Abidjan, Romania va fi reprezentata de sportivele: Sonia Ursu, Dora Ardelean, Teodora Neagu, Alexandra Dumitrache, Kincso Kelemen, Paula Lenart, Izabella Lovasz, Diana Moraru, Ioana Ghizila, Ana Ferariu si Alina Podar. Din cauza unor probleme medicale descoperite la coloana vertebrala, Alina Craciun nu a mai facut deplasarea la Abidjan.

Parteneri